Від зерна до чашки кави
Для того, щоб Ви отримували лише якісну каву, фахівці компанії Nespresso ретельно стежать за кожним етапом виробництва, аж до того моменту, як еспресо потрапить до Вас у чашку. Як результат, ми досягаємо завжди стабільної якості, а Ви отримуєте казкову насолоду від вживання кавового напою.
Починається все з вирощування кавової ягоди. Кавові зерна набувають свого смаку та аромату залежно від ґрунту проростання, води, доступу сонця, а також догляду плантаторів. Внаслідок цього чарівного впливу виростає кавова ягода, яка потім подарує свій унікальний смак та аромат. Фахівці Nespresso для створення блендів відбирають лише найкращі кавові ягоди з Бразилії, Колумбії, Ефіопії, Гватемали тощо, які збираються виключно вручну.
Після збору кавові ягоди обробляють у зерна вологим способом. Він є більш витратним та довгим процесом, проте дає каві складний смаковий букет. Ягоди занурюють у водяну баню, а потім поміщають у баки з водою на 16-36 годин, щоб відокремити зерно від м'якоті. Отримані зерна повністю обсушуються на сонці та транспортуються відповідно до стандартів із країни виробника у спеціальних мішках. Після прибуття до Європи якість кавових зерен проходить ще одну перевірку.
Створення блендів Nespresso – це мистецтво, що потребує граничної уваги та точності. Відбираючи зерна з певного регіону, фахівці враховують їх аромат, якість пінки та післясмак. Це дозволяє комбінувати в бленди відповідні сорти та посилювати індивідуальний смак кожного сорту. Під час приготування блендів дотримується абсолютна точність пропорцій.
Кавові зерна обов'язково проходять обсмажування. Фахівці компанії Nespresso часто використовують метод роздільного обсмажування, що дає незрівнянні результати. У процесі обсмажування кавові зерна розкривають весь свій аромат. Після обсмажування їх поміщають у млин кави для помелу. При цьому враховується те, що чим дрібніший помел зерен, тим повільніше через нього проходить вода і смак виходить гіршим і щільнішим. Використовуючи техніку різного помелу, можна досягти ідеального балансу кислинки, гіркуватості та ароматичних ноток у різних блендах.
Отриману каву запечатують у герметичні капсули під тиском, що дозволяє зберегти 900 ароматів свіжомеленої арабіки. У капсулу міститься точно відміряна порція кави, яка завдяки алюмінієвому покриттю та харчовій плівці надійно захищена від вологи та світла. У тому випадку, якщо необхідно отримати декофеїноване еспресо, процес видалення кофеїну проводять ще до обсмажування виключно природним методом. Так зберігається смак та натуральність кави.
ВІДКРИТЬ ДЛЯ СЕБЕ УНІКАЛЬНІ СОРТИ ГРАН КРЮ!